2017 yılı sigorta fiyatları

Adana sigorta fiyatları 2017

2017 TRAFİK SİGORTASI HESAPLAMA

Geçmiş senelerde bulunduğu gibi, 2017 senesinde içresinde Trafik Sigortası ücretleri en çok merak edilen konular arasındadır. Malumunuz bulunduğu üzere 2016 senesi yüksek oranda değişiklik gösteren bir grafik ile karşımıza çıktı.

2017 senesinde trafik sigorta ücretlerinde aşırı bir değişim beklenmemektedir. 2016 senesinde yaşanan değişimler 2017 senesi stabil duruma gelecektir.
Aracınızın hasar geçmişi en belirleyici neden olacaktır.
Sizin kaza geçmişiniz diğer bir mühim nedendir. Kazaya karışan bir sürücünün sigorta ücreti daha çok çıkar.
Her firma bu öğeleri değerlendirirken birine yada bir kaçına ehemmiyet gösterebilir. Firmalar arasında ki fiyat farkının nedeni de budur.

FİYATLAR NİÇİN DEĞİŞİYOR ?

Sigorta firmaları ajanslar ile çalışır. Bu ajanslar yalnızca müşteri buldukları amacıyla kar marjı almaktadır. Pazarlık yapmanız halunda alacakları kar marjını aşağı çekerler.

TRAFİK SİGORTASINDA AYNI FİRMANIN FİYAT FARKININ SEBEBİ NEDİR?

Bunun nedeni üst başlıkta anlattığımız gibi sigorta şirketleri acenteler vasıtası ile müşteri bulur. Bu acenteleri arada yalnızca aracı olarak kullanır. Dolayısı ile asıl firmanın aracı firmalara verilen kar oranları vardır. Bu seviyesi pazarlık ile minimize ediniz.
Sigorta yaptırmak amacıyla gerek görülürse son güne kadar bekleyiniz.

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Aracı olanların sigorta yaptırırken en çok merak ettiği soruların başında söz hususu sigorta ücretinin belirlenirken hangi nedenlere ehemmiyete alındığıdır. Bu makalemizde bu bozukluğun cevabını sizler amacıyla araştırdık. Yürürlükte olan mevzuatlar çerçevesinde ele aldığımız bu yazımız ile birlikte sizlere bir nebze de olsa yardımcı olmak istedik.

Şuan trafik sigortası fiyatlarının artışındaki en büyük sebep dolar kurunun yüksek olması, çünkü Türkiye'ye kaza yapan araçların parçası dolar bazında geliyor. Doların yüksek olması da ve kazaların oluşması otomatik olarak sigorta fiyatlarını yükseltiyor.

ADANA ARAÇ TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

Araç sigortası, trafiğe çıkan bütün motorlu vasıtaların yaptırmasının kanunla mecburi kılındığı, mümkün bir trafik kazasından sonra karşı doğrultuda ortaya gelebilecek parasal ve manevi zararların karşılanabilmesi hususu ile ilgili vasıta sahibini yalnız bırakmamayı hedefleyen ve primlerinin her sene Hazine Müsteşarlığı’nın belirleme ettiği teminat ve tazminatlara göre kararlaştırıldığı bir sigortadır.

Araç trafik sigortası fiyatı her sene,
Aracınızın bir önceki senedaki hasarsızlık puanı,
Model marka özellikleri,
Aracın kullanıldığı ilin trafik yoğunluğu
Mevcut sene (sigorta yaptırdığınız sene) amacıyla belirleme edilen prim sayısının optimize edilmesi ile belirlenir.
Sigorta şirketleri söz hususu ayrıntıları değerlendirir ve hazırlayacakları poliçe amacıyla bir fiyat belirlerler. Bu fiyat aynı vakitte sigorta primi demektir. Prim ve fiyat, sigortalı kanalında aynı şeydir.

Araç Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Araç trafik sigortası her sene Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı doğrulusunda belirlenir. Ödemeniz gereken prim, alacağınız teminat ve limitler, müsteşarlığın belirleme ettiği miktara göre ve sigortayı yapan aracı kurum olan sigorta şirketlerinin göz önüne aldığı birtakım detaylara göre netleşir. Bu detaylar şu şekilde sıralanabilir:
Aracın markası prim tutarını etkiler.
Aracınızın hangi ilin Trafik merkezine kayıtlı bulunduğu prim sayısını etkiler. Çünkü trafiğin yoğun bulunduğu ve kaza oranlarının yüksek bulunduğu illerde riskle orantılı olarak pirim tutarı da artar.
Aracın markası gibi modeli de prim tutarını etkiler. Yeni model bir aracınız varsa eskilere göre primi de yüksek olacaktır.
Kasko sigortasında geçen hasarsızlık indirimi denilen duyarlı sürücü olmaya teşvik edici detay, Zorunlu Trafik Sigortası primlerini etkiler.
Zorunlu sigorta poliçeleri saatinde yenilenmezse eğer; yenilenmeyen poliçelerin primleri cezalı hesaplanır. Trafik sigortası primlerinin hesaplanmasında etkili bir etken de mecburi trafik sigortası poliçelerinin saatinde yenilenip yenilenmediğidir.
Ticari vasıtalar ve özel vasıtalar da mecburi Trafik Sigortası amacıyla değişik miktarlarda prim öderler.

Hepsi
  • Hepsi
  • Blog
  • Sigorta Bilgi
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Ürünler

Sigorta Dolandırıcılığı ve Önleme Yöntemleri

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Sigorta ve Evsizlik: Kiracı Sigortası ve Ev Sahibi Hakları

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Seyahat Sigortası Neden Gereklidir ve Ne Kadar Kapsar?

Seyahat Sigortası Neden Gereklidir ve Ne Kadar Kapsar? "Seyahat Sigortası: Yolculuk Güvencesi ve Avantajları Nelerdir?"...

Hasar Ödemeleri Konut Sigortasında Nasıl Yapılır?

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Deprem ve Deprem Sigortası

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Değer Kaybı Nedir Ve Nasıl Olur?

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

İstekler Doğrultusunda Sigortacılık

- Polat Sigorta.

Hasar Anında

Hasar Durumunda

Gerekli Belgeler

Kaza Tespit Tutanağı

Anlaşmalı Servisler

İletişim

  • 0322 343 0 100
  • bilgi@polatsigortacilik.com
  • İstiklal mah. Girne Cad. No: 62 Tufanbeyli / Adana
© 2018 Polat Sigorta | TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

2 Comments

  1. Cumali Akgöz on Şubat 25, 2017 at 2:52 pm

    Aracımın trafik sigortası için adana da bir çok acenteden teklif aldım ancak en uygun sigorta teklifi veren acente Polat sigorta.
    Herkesin 700 verdiği sigortaya bu sigorta acentesi 450 tl verdi. gayet ilgili insanlar.
    teşekkür ederim.

Leave a Comment





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.