İşyeri faaliyeti ve işyeri ortamı ne olursa olsun yangın meydana gelme riski hep bulunuyor ne yazık ki... Elektrik kontağı , yanıcı maddelerin tutuşması , gaz kaçağı vs gibi bir çok neden işyerinde belirli kayıplara neden oluyor . İşyerinin belirli bir yerinde çıkan yangın kontrol edilemediği takdirde tüm binada hasar oluşmasına neden oluyor .
Tam da bu durumlarda “ İşyeri Yangın Sigortası “ nedir bu gibi durumlarda size olan faydaları nelerdir ? Hasar anında neler yapılmalıdır ? Teminatları nelerdir ?
gibi düşünceleri detaylı bir şekilde siz değerli müşterilerimizi bilginlendirmek isteriz .
İşyeri Yangın Sigortası Nedir ?
Bir ortamda yangın meydana gelmesi durumunda , oraya ait eşyaların ve demirbaşların yangından görmüş olduğu hasarı verilen teminatlar kapsamında tazminat ödemesi yapılması ve bulunan eşyalar ile belirlenen ortamın güvence altına alınması işlemi olarak cevaplayabiliriz.
İşyerine ait taşınır-taşınmaz malların , ekipmanların hatta depodaki emtiaların bile yangın riskine karşı koruması hedeflenir .
Yangın faktörünün yanında işyeri paket poliçesi ile ek olarak doğal afetler , hırsızlık , iş durması , kira kaybı , alternatif iş değişikliği masraflarına kadar tüm hasarlara karşı güvence sağlıyor .
Çalışma hayatına başladığınız günden bugüne büyük emekler vererek kurduğunuz işyerinizin beklenmedik , gözle görülmeyen kazalar ile elinizden bir anda kayıp gitmesi maddi zararın yanında manevi zararlara da sebep olmaktadır .
Geçim kaynağı iş yerinizin maddi manevi tüm emeklerinizi koruma altına almak için işyeri sigorta paketlerini inceleyerek yangından hırsızlığa kadar çeşitli zararlara karşı güvence sağlayabilirsiniz.
Bu sigorta türünün teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir. Genel olarak; yangın, hırsızlık, su baskını, kar ağırlığı, grev, lokart, yıldırım, fırtına, deprem, terör, enkaz kaldırma, kira kaybı, taşıt çarpması, cam kırılması gibi teminatları karşılamaktadır.
Bu teminatlara içinde bulunan sektöre göre ek teminatlar istenmesi durumunda sigorta şirketi ile görüşülmelidir.
Sigorta ettireni sigorta süreci içinde meydana gelecek bir kaza sonucu ;
- Üçüncü şahısların ölmesi , yaralanması veya sağlıklarının bozulması
- Üçüncü şahıslara ait mallarda maddi zarar ve ziyan oluşması nedeniyle sıfat , faaliyet ,hukuki ilişkilerinden dolayı kendisine karşı üçüncü şahıslar tarafından ileri sürülecek zarar ve ziyan taleplerinin sonuçlarına karşı TC’nin hukuki sorumluluğa ilişkin mevzuatı çerçevesinde temin eder.
- Bu tanım çerçevesinde işletmeler için düzenlenen üçüncü şahıs hukuki sorumluluk poliçesi işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi esnasında meydana gelecek kazalar sonucu üçüncü şahıslara verilecek bedeni ve maddi zararlar nedeniyle oluşacak hukuki sorumluluğu teminat altına almaktadır.
Bir iş yerinde işverene bir hizmet sözleşmesi ile bağlı ve Sosyal Sigorta Kurumu kanununa tabi çalışanların yükümlülüklerini yerine getirmesi esnasında uğrayacağı zararlar için işverene düşen hukuki sorumluluğu teminat altına alan bir sigorta ürünüdür.
İşverene bir hizmet akdiyle bağlı olarak çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu’na tabi işçiler ve onların hak sahipleri tarafından talep edilebilecek tazminat taleplerini;
Sosyal Sigortalar Kurumunun sağladığı yardımların üstünde ve dışında kalan tazminat taleplerini,
Sosyal Sigortalar Kurumu’nun açacağı rücu davaları sonucunda , ödeme yükümlülüğü doğan tazminatlar ile mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini kapsamaktadır.
- Hepsi
- Blog
- Sigorta Bilgi
- Sıkça Sorulan Sorular
- Ürünler