ARAÇLAR NEDEN TRAFİKTEN MEN EDİLİR?

Bu soruyu 3 başlık altında inceleyebiliriz

1.Trafiğe çıkmak için gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmek

  Bu belgeler, aracınızın durumu hakkında gerekli kişileri bilgilendirme amacıyla alınmalı  ve aracınızda bulunmalıdır. Yeni alınan araçlarda, trafiğe çıkmadan önce hazır edilmesi gereken ve aracınızın trafikte sorunsuz kullanılabileceğine dair tescil edilmiş belgelerdir. Bu koşullar sağlanmadığı durumlarda, aracınız trafikten men edilebilir veya men cezası yiyebilirsiniz. Aynı şekilde aracınızı hurdaya çıkarırken de trafikten kaydını sildirdiğinize dair belgeler tescil ettirmeniz gerekmektedir. Belgelerin temini konusunda bazı aksaklıklar meydana gelebilir, bu gibi durumlar da ise yine gerekli kurumlardan geçici tescil belgeleri alınmalıdır. Bu geçici belgenin süresi bittiği halde trafikte olan araca ise yaptırımlar uygulanmaktadır.
Plaka tescili yapılmamış ve plaka olmayan araçlar tespit edildiği durumlarda, eğer ki gerekli belgelere sahip değilse aynı şekilde ceza yiyebilir veya men edilebilir.
Zorunlu mali sorumluluk sigortası gerektiren araçlara sigorta yaptırılmamış ise araç trafikten men edilir.

2. Araç muayenesi ve araçta bulunması gereken veya bulunması yasak aksesuar, parçaların bilinmesi

 Bu konu trafikte insan ve araçlar için önemsenmesi gereken bir durumdur. Trafikte sorunsuz bir şekilde ilerlemenize engel olacak her türlü araç içinde,dışında bulunan aksesuarların bulunmaması gerekir.
Aracınızın sınıfına göre her dönem muayene zamanları vardır. Muayenesi zamanında yapılmamış araç sahipleri trafiğe çıkmamalıdır. Aksi takdir de çok büyük cezalar yiyebilirler.Trafik kazalarının çoğu bu gibi ihmalsizliklerin sonucudur. Herhangi bir arıza durumunda kaza yapabilir veya sizin aracınızda ki bir problem başka araçlara kaza yaptırabilmektedir. Örneğin; egzozu sorunlu olan,çok fazla duman çıkaran bir araç arkasındaki veya yanında ki aracın görüşünü kısıtlayıp kaza yapmasına yol açabilir.
Ufacık sinyal lambasının çalışmaması bile çok büyük kayıplara yol açabilmektedir. Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Ne sizin sağlığınız ne de karşınızdakinin sağlığı bu kadar ucuz değildir. Bu gibi durumlar tespit edildiğinde ceza yazılır, arızanın giderilmediği tespit edildiğinde trafikten men edilir.
Şunu iyi anlamak gerekir ki; bu kurallara uymanız kurumlar için değil, sizin trafikteki can ve mal güvenliğiniz için önemlidir.

3.İhmalkarlık ve trafik kurallarına uymama durumu

Trafik kazalarının en büyük problemi ihmalkarlık ve düşüncesizliktir. Bunlardan bazıları şunlardır;

-Araçla seyir halindeyken telefonla konuşmak, telefonun ekranına bakmak sizin dikkatinizi dağıtarak kaza yapmanıza yol açar.

-Son zamanlar da çok fazla gördüğümüz; direksiyon başında sigara gibi iki elle araç kullanmanızı engelleyebilecek durumlardan kaçınmalıyız. Aynı zaman da araç içerisinde sigara kullanmak aracınız da çok kötü koku bırakmaktadır.

-Belki de en önemlisi; alkollü araç kullanmak. En fazla zarara yol açan trafik kazaları bu sebepten meydana gelmektedir. Bunu yapan kişiler çok büyük cezalar alır hatta ehliyetine el konulup aracı da belli bir süre trafikten men edilir.

-EMNİYET KEMERİ araç kullanan her bireyin alışması ve mutlaka kullanması gereken bir gereçtir. Kullanımı kazalarda ölümleri,yaralanmaları çok büyük oranda azalttığı tespit edilmiştir.

-Herhangi bir görme,işitme gibi araç kullanırken sizi sıkıntıya sokacak rahatsızlığınız var ise bunu ehliyet alırken belirtmelisiniz. Rahatsızlığınızın derecesini doktorunuzdan rapor alarak tespit edebilirsiniz. Ehliyetinizin sınıfı da bu rapor göz önüne alınarak belirlenecektir.

İşin özü aslında şudur; trafikte mal ve can kaybına yol açabilecek durumlara uymayanlar trafikten men edilir.

 

Araçların trafikten men edilmesi durumlarından biri olan zorunlu trafik sigortası ve aracınızı güvene almak için ihtiyaç duyacağınız kasko sorgulama konularında Adana ili sigorta şirketlerinden Polat Sigorta firmamızı arayarak 7/24 yardım alabilirsiniz.

Hepsi
  • Hepsi
  • Blog
  • Sigorta Bilgi
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Ürünler

Sigorta Dolandırıcılığı ve Önleme Yöntemleri

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Sigorta ve Evsizlik: Kiracı Sigortası ve Ev Sahibi Hakları

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Seyahat Sigortası Neden Gereklidir ve Ne Kadar Kapsar?

Seyahat Sigortası Neden Gereklidir ve Ne Kadar Kapsar? "Seyahat Sigortası: Yolculuk Güvencesi ve Avantajları Nelerdir?"...

Hasar Ödemeleri Konut Sigortasında Nasıl Yapılır?

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Deprem ve Deprem Sigortası

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Değer Kaybı Nedir Ve Nasıl Olur?

Menu Anasayfa Ürünler Adana Trafik Sigortası Adana Kasko Sigortası Adana Mühendislik Sigortası Adana İşyeri Sigortası...

Hasar Anında

Hasar Durumunda

Gerekli Belgeler

Kaza Tespit Tutanağı

Anlaşmalı Servisler

İletişim

  • 0322 343 0 100
  • bilgi@polatsigortacilik.com
  • İstiklal mah. Girne Cad. No: 62 Tufanbeyli / Adana
© 2018 Polat Sigorta | TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

Leave a Comment





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.